BOTOX
 
Botulinumtoxin, även känt som ”botox” är en mycket effektiv behandling för att minska rynkor i ansiktet och lämpar sig särskilt väl för behandling av rynkor mellan ögonen (bekymmersrynkor), de horisontella rynkorna i pannan och vid ögonens utkanter (kråksparkar).
 
 
Hur fungerar muskelavslappnande medel?
Botulinumtoxin tillverkas i laboratoriemiljö och injiceras för att tillfälligt blockera impulsen från nerven till de små ansiktsmusklerna som orsakar linjer och rynkor. På så sätt kan inte musklerna dras samman vilket betyder att huden slätas ut. Rynkor och linjer minskar. De muskler som inte behandlats fortsätter att fungera som vanligt.

Läkemedlet är en mycket försvagad form av giftet botulinumtoxin typ A.

Hur går en botoxbehandling till?
Behandlingen börjar med en konsultation med sjuksköterska. Under konsultationen går vi igenom dina problemområden och önskemål. Därefter appliceras, om så önskas, en bedövningssalva på de områden som ska injiceras. Behandling sker med en mycket tunn nål. Oftast syns inte behandlingen med botox men någon enstaka gång kan man få ett blåmärke som behöver sminkas över. 
Effekten kommer inom några dagar till ett par veckor och sitter i 3-4 månader. Vissa personer kan få lättare spänningshuvudvärk några dagar efter behandlingen. Det är övergående.

 

PRISLISTA BOTOX

Botox Ansikte
Gäller behandlingsområden: 
Panna
Glabella (argrynka)
Kråksparkar (ögonens utkanter)

1 område     1 900 kr
2 områden  2 800 kr
3 områden  3 600 kr

Botox tandgnissling  3 000 kr

Botox mindre område
Gäller behandlingsområden:
Bunnylines (linjer på näsan)
Gummy smile (visning av tandkött när man ler)
Rynkor överläpp
Sura mungipor
Haka

1 område     1 200 kr
2 områden  1 750 kr
3 områden  2 300 kr

Botox armsvett (hyperhidros)  4 000 kr

I priset ingår ett uppföljningsbesök om det behövs. Detta ska göras 14 dagar efter behandlingstillfället och senast 3 veckor efter för att vara en uppföljning.